CPH STAGE: The Society of Lost Souls

Spillested: Det Kgl. Teater. Gamle Scene, A-salen
Spilleperiode: 2. juni – 10. juni 2017
Anmeldt af: Kristoffer Fløe Dalsgård

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du skal have lidt input til, hvad du kan foretage dig, når du engang er død.

The Society of Lost Souls er nyeste barn af Den Kongelige Ballets eksperimenterende laboratorium kaldet Corpus. Det er en forestilling, der graver sig ind i kødet på, hvad der egentlig er tilbage, når man er død. Hvad laver de døde? Hvem hænger ud med hinanden? Og er kisten virkelig grønnere i den anden grav? For selvom der i diverse hellige skrifter nok forkyndes, hvad efterlivet handler om, så er der vel egentlig ingen, der rigtig har undersøgt, hvad sjælene faktisk render rundt og laver, når de skal have evigheden til at gå, og døden viser sig at være præcis lige så meningsløs som livet. Indtil nu. For det er netop de spørgsmål, forestillingens skaber, Jo Strømgren, tager livtag med. På lidt over en time når en håndfuld dansere (og en bjørn!), at skabe et morbidt underholdende parallelunivers, hvor hver karakters skæbne udfoldes. Men dysterhedens tunge mørke når aldrig rigtig at lægge en dæmper på stemningen, førend absurde scenarier løsner op igen. Så selvom det naturligvis er ærgerligt, at nogen var blevet slået ihjel i en baggård, så er det vidunderligt forløsende at se, at de døde også morer sig. De spiller fx fodbold med en håndgranat. Hele denne dyster-sjove rundtur i dødsriget er skarpt akkompagneret af kendte og ukendte værker fra den europæiske musikhistories formidable skatkiste, og vi når således både forbi Spanien, Tyskland og Frankrig, for i døden skelnes der ikke mellem, hvor man kommer fra. Nej, vi ender alle i den samme suppedas, og hvis ikke vi kan være ordentlige mod hinanden i livet, Ja så må vi jo lære det i døden. For til den tid er der jo tid nok. Det synes i hvert fald at være forestillingens intention – udover at servere en absurd humørbombe af en ballet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s