CPH STAGE: Mand – Kvinde – Hund

on

Spillested: Husets Teater
Spilleperiode: 6.- 9. juni 2017
Anmeldt af: Anja Langhede

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du er i tvivl om, hvad det vil sige at være mand og har brug for lidt kunstnerisk vejledning.

Mand – Kvinde – Hund er en såkaldt “natkabaret”. Morten Burian, der både er stykkets dramatiker og skuespiller, ses blandt andet poserende og blottet på scenen, kun iført “Frank-Hvam-underbukser”, som et moderne bud på oldtidens græske statuer. Med sig har han en kvindelig musiker og en udstoppet hund. Der er fuld blæs på lys- og lydeffekter, når han både danser og synger sig igennem stykket. I en blanding af bragende musik, kraftfuld brændehugning midt på scenen og mere sårbare øjeblikke, hvor publikum bedes lukke øjnene og blot lytte til de digteriske replikker, bliver temaet om mandens identitetskrise formidlet.

Der sker mange ting på scenen og stemningsskiftene er hurtige – så hurtige, at jeg bliver en smule forvirret undervejs. Jeg har svært ved at finde ud af, hvor vi skal hen med stykket, og det lader til, at det netop er pointen at udfordre rammerne for teaterkunstens fortællestil. Min forvirring kan også stamme fra, at jeg (af åbenlyse årsager) har svært ved at identificere mig med, hvordan det er at være mand og den kønslige forvirring, der tilsyneladende følger med.

Jeg er ikke sikker på, at jeg er blevet meget klogere af dette abstrakte og kunstneriske bud på en forhandling af kønnet. Det var ikke min oplevelse, at der var et svar eller en konklusion midt i frustrationerne og eksplosionen af sceniske udtryk. Men det var sikkert heller ikke meningen. Meget kan man sige, men det er så absolut en interessant forestilling – særligt hvis man kan relatere mere til emnet end jeg og desuden er indstillet på den noget alternative form.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s