CPH Stage: Når jeg bli’r gammel

on

Spillested: Edison
Spilleperiode: 4. juni
Anmeldt af: Karoline Ry og Stinne I. Henriksen

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du vil sætte små hverdagsproblemer lidt i perspektiv med ældre menneskers vanvittigt ærlige og livsbekræftende fortællinger.

På scenen står kun ni hvide stole i en halvbue ud mod publikum og en mikrofon i midten. En gammel dansk sang starter og ni ældre mennesker kommer dansende ind i langsomt tempo. Seks mænd og tre kvinder er kommet for at fortælle deres både tårevædende og lattervækkende livshistorier, der byder på alt fra alkoholisme, verdensomspændende rejser, børn, forliste ægteskaber, hjerneblødninger, lykkelige stunder til ensomhed. De fortæller om, hvad de engang drømte om, og hvad de nu drømmer om for fremtiden. For Lis, som har været igennem et hårdt genoptræningsforløb, siden hun blev ramt af en hjerneblødning for et år siden og mistede evnen til at tale og bevæge sig, er drømmen fx at gå Caminoen en dag.

Først og fremmest: hvor er det dog en inspirerende og rørende ærlighed, der kommer frem i deres livsberetninger. Når de hver især træder frem på scenen til mikrofonen for at tale til os, ser man skiftevis barndoms- og ungdomsbilleder af dem, deres børn og/eller ægtefæller. Af dem, der er tæt på livets afslutning, mindes vi på denne måde om, at livet indhenter os alle og at det kun er til låns. Derfor er det måske ikke så slemt, at den der eksamensaflevering stadig ikke er færdig, at opvasken står derhjemme og venter eller at der mangler penge til nye spisebordsstole. For i det store billede er det jo fuldstændig ligegyldigt. Det kan muligvis lyde lidt romantisk og overdrevet, men det er ikke desto mindre sandt, når vi siger, at Når jeg bli’r gammel rørte os så meget, at vi blev husket på at sætte pris på livet og de mennesker, der er i det.

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s