CPH STAGE: Cook

Spillested: Teater Grob
Spilleperiode: D. 1. Juni – d. 7. Juni
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

Skynd dig ind og se den hvis…
… du vil have en unik og utrolig morsom teateroplevelse.

Hold da op. Det er et af de sjoveste og mest kreative koncepter, jeg har set inden for dansk scenekunst! Cook formåede at få sat godt gang i lattermusklerne, men samtidig fik den også ens eftertænksomhed på arbejde. Det særlige ved Cook er, at skuespilleren først får manuskriptet, når han/hun står på scenen! De har altså aldrig læst materialet før, og er nødt til at opdage det undervejs, hvilket skaber både sjove, akavede og spændende situationer. Kort sagt omhandler historien mad og mennesker. Manuskriptet er skrevet på en sådan måde, at det hjælper skuespilleren på vej, og nærmest instruerer vha. teksten. Derudover kommer der nogle skønne små filosofiske afstikkere, som undersøger, hvordan vi mennesker er, og hvordan vi er sammen. Det er desuden ekstremt underholdende ofte på bekostning af den stakkels skuespiller, men altid på en sød måde.
Da jeg så forestillingen, var det med Morten Kirkskov. Manuskriptet var desuden oversat til engelsk til ære for det udenlandske CPH Stage-publikum. Sproget skulle desværre vise sig at være en udfordring for Kirkskov. Til tider var det ganske underholdende, at han rodede rundt i ordene og fumlede med udtalelserne med et undskyldende blik ud til publikum. Men langt det meste af tiden var konsekvensen, at Kirkskov aldrig fik frigjort sig fra manuskriptet. Men overordnet set var Cook både spændende, sød og underholdende, og jeg vil virkelig anbefale alle at holde øje med kommende materiale fra instruktør og dramatiker Nassim Soleimanpour.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s