CPH Stage: Terror

Spillested: Skuespilhuset
Spilleperiode: 1. – 2. juni
Anmeldt af: Stinne Ingemann Henriksen

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du vil prøve stå med en anden mands skæbne i hænderne og blive stillet overfor et næsten umuligt dilemma, der får dig til at reflektere over love og principper og vores samfunds desværre alt for aktuelle terrortrussel.

I Terror er publikum nævninge i en retssal. De skal tage stilling til, hvorvidt den anklagede jagerpilot Lars Koch skal dømmes skyldig eller frifindes. Lars står overfor en svær beslutning, da han bliver sendt i luften for at komme tæt på et kapret passagerfly med 164 mennesker om bord, som har til hensigt at styrte ned i et stadion i Frankfurt, så 70.000 mennesker vil blive dræbt. Lars sender varselsskud, men terroristen i flyet ændrer ikke kurs. Han beslutter at modsætte sig hans overordnedes ordre om at lade flyet fortsætte. Flyet styrter ned på en kartoffelmark, og han stilles for retten. Men hvad er det moralsk korrekte at gøre i hans situation? Kan man veje ét liv mod et andet og er han morder eller helt? Og hvorfor i alverden evakuerede de ikke de mange mennesker på stadion?

Det er fedt med en forestilling, hvor man som publikum er med til at bestemme udfaldet; både ift. Lars Kochs fremtid og hele dramaets slutning. Da anklager og forsvarer med dokumentation og vidneforklaringer har fremlagt deres beviser, tændes lyset i salen, så publikum kan diskutere med hinanden, hvad beslutningen skal lyde på. Og der er stor uenighed, men det tvinger os til at tage stilling til, om individuelle beslutninger i dette tilfælde er acceptabelt eller om lovens principper skal være over samvittigheden. Men diskussionen finder ikke kun sted i salen. Den bliver ved længe efter forestillingen er slut, og når teater kan påvirke og hænge ved så længe, så er jeg simpelthen solgt.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s