CPH Stage: Lampedusa

Spillested: Husets Teater
Spilleperiode: 31/05-2017
Anmeldt af: Anne Louise Slott Thorborg

Du skal se den hvis…
… du gerne vil røres af en højaktuel og stor fortælling!

Jeg elsker, når teater handler om noget større end os selv, men alligevel kommer så tæt på, at man mærker det helt nede i maven og i tårekanalerne. Dét formår forestillingen Lampedusa i den grad!

Vi følger to karakterer, en kvinde fra Leeds i England, der arbejder som inkasso-opkræver, og en mand, som bor på Lampedusa og arbejder med at bjerge lig fra kæntrede flygtningebåde. Begge har de været nødt til at have en kynisk distance til de mennesker, de har med at gøre i deres hverdag for overhovedet at kunne klare sig igennem dagen. Men de begår også begge den samme fejl. De begynder nemlig at tænke over, hvad det er for mennesker, der på hver deres måde har ulykkelige skæbner. Dette vækker næsten ubærlige følelser, om hvad det er for en verden, vi lever i.
Publikum sidder på stole i en rundkreds side om side med de to skuespillere, som skiftes til at tage ordet, rejse sig, gå rundt i publikumscirklen og henvende sig direkte til dem. Skuespillet er helt i top! Deres øjne møder ens egne, og man kan for alvor se alle følelserne vælte ud. Vrede, glæde, fornægtelse og, ikke mindst, sorg.

Forestillingen er ekstremt aktuel, da den berører store samfundsemner om flytningekriser, social svindel og racisme, men også emner på et mere menneskeligt plan, fx venskaber, kærlighed og hvordan det er at være alene med alt for tunge tanker.

Det her er en forestilling, som jeg kan mærke vil sidde i mig meget længe, og så ved man, at det er rigtigt godt teater!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s