Anmeldelse: Doom Room

Spillested: Natklubben Chateau Motel
Spilleperiode: Spiller kun til d. 11. februar. – SKYND JER!
Anmeldt af: Trine Berg Balle

★★★★ 

Hvad er det?
Doom Room
er en Virtual Reality performance, der sætter spørgsmålstegn ved menneskets virkelighedsopfattelse og eksistens. I en gruppe på max. 6 personer føres man ind i et intenst drømmelignende univers, hvor det handler om at give slip og sige ja til det, man møder. Performancen er en todelt oplevelse, der indledes med en ceremoniel, nærmest andægtig seance udført af en nøgen alfelignende kvinde. Ceremonien efterfølges af selve virtual reality sekvensen, hvor hver enkelt deltager iføres VR-udstyr og sendes på en rejse ind i abstrakte, men troværdige universer. Intentionen er at lade den enkelte skabe sit eget narrativ i mødet med sig selv og de virtuelle eksistenser – og give plads til at både liv og død kan komme helt tæt på.

Det gode og det knap så gode
I denne performance er det klart det uvisse og overraskende element, der bærer oplevelsen frem, hvorfor det ville være tåbeligt at røbe for meget af ”forestillingens” forløb. Dog tør jeg næsten love, at du aldrig har oplevet en performance som Doom Room.
Allerede inden man lukkes ind bag den sorte dør, gøres det klart, at denne oplevelse kan blive yderst intens. ”Det handler om, hvad man har med sig i bagagen, og hvordan man tager imod indtrykkene”, bliver der sagt, og ”hvis noget bliver for voldsomt, kan man bare råbe ”STOP”. Desuden skal vi lige læse advarselssedlen igennem, hvor vi gøres opmærksomme på at vold, organer og døde dyr kan forekomme. Og så bliver vi ellers sendt afsted, ind bag den lukkede dør.Der er altså virkelig lagt i kakkelovnen til en oplevelse af de helt vilde – en af dem, der vil ryste dig i din grundvold og give dig et nyt syn på tilværelsen. Og Doom Room er også en vild oplevelse – men desværre bare alt for kort. Da man endelig har accepteret præmissen for performancen og fundet sig til rette i det abstrakte univers, er det nærmest slut. Jeg havde på intet tidspunkt lyst til at råbe ”STOP”; tværtimod følte jeg en trang til at råbe ”MERE”, og den pludselige afslutning frembragte en lettere flad fornemmelse.

Tiden i virtual reality universet varer kun omkring 15 min., og selvom jeg både blev rørt og forskrækket, følte jeg slet ikke, at potentialet for oplevelsen var blevet udnyttet maksimalt. Idéen er både original og udfordrende, og med lidt finpudsning kunne oplevelsen blive netop lige så chokerende, som den lægger op til at være.

 Skynd dig ind og se den, hvis…
… du er til utraditionelt performanceteater, og er nysgerrig på den verden, som virtual reality åbner op for.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Der er desværre ingen rabatter at hente ved Doom Room. Billetterne står til 250 kr. stk., hvad enten man er ung, ældre, studerende eller ej. Men snyd ikke dig selv for denne exceptionelle oplevelse, (der tilmed afsluttes med en lækker drink!).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s