Anmeldelse: Sweeney Todd

Spillested: Verdenskulturcentret
Spilleperiode: 18.–26. januar (og 12.-19. februar på Teaterøen)
Anmeldt af: Stinne I. Henriksen og Karoline Ry

★★

Hvad er det?
Nørrebro Musicalteater er en helt nystartet amatørteaterforening og musicalen Sweeney Todd – the Demon Barber of Fleet Street er deres allerførste opsætning. De fleste kender nok bedst Sweeney Todd fra Tim Burtons filmversion med Johnny Depp i hovedrollen som den morderiske barber, der – i samarbejde med postejmageren Mrs. Lovett – forvandler mennesker til spiselig postej. Forestillingen er oprindeligt en Broadway-musical, der foregår i 1800-tallets London, hvor mord, hævn, kærlighed og fattigdom er centrale temaer.

Det gode og det knap så gode
Denne musical er skabt af et stort hold af unge mellem 18 og 30 år, der frivilligt har brugt meget af deres tid på opsætningen. De er ambitiøse, modige og tydeligvis rigtig engagerede. Man er underholdt hele vejen igennem, men problemet er bare, at musicalen er underholdende på egen bekostning. Den er ufrivilligt komisk, når den forsøger at være uhyggelig, alvorlig og rammende. Forestillingens visuelle udtryk stikker derudover i for mange retninger: kostumerne er et rodet mix af sorte plastiksække, lange regnjakker, glitter og udstoppede strømpebukser. Scenografien består af blinkende LED-lys og halvklodsede videoprojektioner på hvide skærme, som udgør baggrunden for et arsenal af køkkenredskaber, en hjemmelavet barberstol af plastik-VVS-rør og en stor kødhakker.

Sangene er akkompagneret af et dygtigt band, men de kommer ikke helt til deres ret, fordi flere af skuespillerne har problemer med at ramme de rigtige toner. Skuespilteknisk halter den også og især brugen af overdreven og mærkværdig mimik (overvejende hos hovedkarakteren) er med til, at musicalen desværre lever op til negative fordomme om amatørudgaver af store værker. Indlevelsen og den gode vilje ér der virkelig, men Nørrebro Musicalteater har simpelthen taget munden for fuld og det kan man også ane i deres (for) høje ambitioner om at give unge ”mulighed for at bære helt store opsætninger”. Det kan den 2 timer og 30 min. lange opsætning altså bare ikke bære – trods engagement, velvilje, en dygtig føjtenist og et par gode sangere; især et shout out til den dygtige Markus Borg, der spiller karakteren Anthony.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du elsker Sweeney Todd eller har et venskabeligt eller familiært forhold til nogen i holdet bag forestillingen.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Billetprisen er lige for alle: 80 kr. for én billet. Hvis I er ti personer, der vil se den, så er prisen nede på 72 kr. pr. billet.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s