Anmeldelse: Kaldet

Spillested: Aarhus Teater
Spilleperiode:
25 nov. – 17. dec. 2016
Anmeldt af:
Mads Andersen

★★★★

Hvad er det?
Kaldet
er en psykologisk thriller af den Reumert-vindende dramatiker Astrid Saalbach. Forestillingen handler om at være blind og om at stole på sine sanser, men leger samtidig også med en dobbelthed, der drejer sig om at være blind for virkeligheden. Hovedpersonen Rune (Christian Hetland) bliver ansat som it-ansvarlig i en telemarketingvirksomhed, hvor næsten alle andre ansatte er blinde, men alligevel føler han sig overvåget og forfulgt, hvilket fører til paranoia og ulykke.

Det gode og det knap så gode
På ægte thriller-manér bliver man opslugt af historien og væmmes ved den stigende paranoia hos stykkets hovedperson. Man rives specielt med pga. skuespillernes pragtfulde præstationer, især hos stykkets hovedperson, hvis vanvid er troværdigt og intenst. Det samme må man sige om de skuespillere, der spiller blinde (Mikkel Becker, Anne Plauborg og Mette Døssing), da de alle har linser i, som ikke blot gør, at de ser blinde ud, men faktisk også er det. Deres ’blindespil’ er derfor utroligt ægte og medrivende at se på.

I Kaldet opbygges den kraftige paranoia gradvist mere og mere og dramaturgien ligger an til et spændende og voldsomt klimaks, som desværre aldrig opstår. Forestillingens slutning fremstår også en smule flad, og man sidder derfor tilbage med en følelse af, at der er noget, der er uafsluttet og uforløst.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du vil opleve en troværdig, intens og medrivende thriller, som – med dens paranoide handling – sætter sine spor i dig. Du bliver revet med!

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende eller under 25 år, så kan du komme ind og se forestillingen for sølle 50 kr.

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s