Anmeldelse: Splastic

Spillested: Teater Katapult
Spilleperiode: 3. – 24. november 2016
Anmeldt af: Mads Andersen

★★

Hvad er det?
Splastic
 er en danseforestilling bestående af to kvindelige dansere. Den ene er spastiker, den anden føler sig fanget af kropslige normalitetskrav, og sammen udforsker de hinandens bevægelser. Gennem spasticitet søger de nye bevægelser i forsøget på at finde sig selv.

Det gode og det knap så gode
Splastic
 er en blanding af performance, dans og teater og giver dig et indblik i en spastikers udfordringer, fysiske begrænsninger og muligheder gennem kropslig kompensation og anderledes kontrol. Til at starte med er det spændende og anderledes at blive konfronteret med, især fordi det kommer til udtryk gennem æstetisk flotte billeder, som danserne danner sammen. Selvom man i programmet bliver gjort opmærksom på, at performerne arbejder med billeder, så er dét netop noget, der bidrager til, at forestillingen simpelthen mangler udvikling. Det, vi primært ser, er to performere, som spejler hinandens bevægelser, hvilket resulterer i en flad dramaturgi, der desværre gør stykket langtrukket og ensformigt. For at se det, skal man være i stand til at fordybe sig i det enkle udtryk.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du vil se et stykke fysisk poesi, der fokuserer på gængse bevægelsesnormer gennem et spastisk perspektiv og sætter spørgsmålstegn ved det ’normale’, og hvis du har lyst til at lade dig opsluge af et eksperimenterende univers.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende koster en billet 70 kr. Er du under 25 år koster billetten 60 kr.

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s