Anmeldelse: I Familien

Spillested: Teatret Svalegangen
Spilleperiode: 22. oktober – 18. november 2016
Anmeldt af: Gæsteanmelder Mia-Therese Bach Krarup Jensen

★★★★★

Hvad er det?
Traditionen i familien har altid været, at julen skal fejres hos Jette og Poul, som er forældregenerationen. Deres søn Tobias og hans kone og børn er selvfølgelig inviteret, og det samme er deres datter Katrine og hendes lille familie. Men i år skal julen omstruktureres og pakkes ind i nyt papir, fordi Tobias og hans kone foreslår, at julen skal holdes hos dem i stedet for. Det udløser en familie-fight af dimensioner, da Katrine og hendes grønne Christianiacykel slet ikke kan forestille sig at holde jul hjemme i storebrorens perfekt balancerede glashus. I forældrenes forsøg på at holde kampen ren og fri for beskidte tricks bliver kløften mellem de voksne søskende bare dybere. Alle sandheder om børneopdragelse, livssyn og generationskritik bliver råbt fra hvert ringhjørne og søskenderivaliseringen er for alvor sat i gang. Let’s get ready to rumble…   

Det gode og det knap så gode
I Familien indbyder til eftertanke og gentænkning af egne holdninger og værdier i forhold til familierelationer. Ved at stille stereotype karakterer over for hinanden, skaber forestillingen plads til latter, gru, gråd og genkendelse. I det ene ringhjørne står det alternative og ‘grønne’ forældrepar, og i det andet står det nydelige og konservative karriereforældrepar. I midten af det hele står så dommerne: det glade forældrepar fra 60’ernes socialdemokratiske generation.

Forestillingen udspiller sig på Teatret Svalegangens Store Sal og er indrettet, så publikum er placeret på rækker rundt om scenen, som er en drejescene. Det giver forestillingen nye niveauer og medvirker til, at publikum kan leve sig ind i fortællingen – her som en konkret del af forestillingen ved at sidde på scenegulvet.

Det kan dog også have sine ulemper, da der altid vil være nogle blinde vinkler, hvor man som publikum indimellem må sidde og kigge ind i ryggen på skuespilleren og se sig tilfreds med at iagttage reaktionerne hos de gæster, der sidder overfor.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du sjældent finder vej til teatret, da I Familien er en forestilling, hvor hjernemusklerne kan slappe af, og underholdningen er i topklasse.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende eller under 25 år, så koster billetterne 95 kr. Du får tilmed et bæger med popcorn med i prisen, som du kan tage med ind til forestillingen!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s