Anmeldelse: Jeg, Händel

Spillested: Teater Får302
Spilleperiode: 20. – 22. oktober 2016
Anmeldt af: Astrid Lindgreen Hjermind

★★★

Hvad er det?
Velkommen til 1700-tallet og barokken med alt, hvad det indebærer af hvide parykker, tung parfume, sex, sved, syfilis og kammermusik! Den tyske komponist Georg Friedrich Händel var en af barokkens største komponister. Han voksede op i en tid, hvor det bedste råd, når make-uppen var ved at krakkelere, var at putte mere pudder og parfume på.

Vi trækkes med ind i tiden og bag facaden. Rummet er klaustrofobisk lille, og luften er tung og varm af parfume og støvskyer af pudder. På den måde er Jeg, Händel næsten en slags totaloplevelse, hvor vi mærker barokken med alle sanser.

Det gode og knap så gode
Den svenske skuespillerinde Caisa-Stina Forssberg giver den som Händel, og det gør hun med stor overbevisning og ironi. På én gang væmmes og fryder vi os over Händels begær, lyst og vulgære facon. Seksualitet og køn bliver flydende koncepter, når Händel i fire tekstfragmenter detaljeret beskriver sit møde med sin egen og andres seksualitet.

Forestillingen er på svensk, hvilket jo ikke burde være et problem for os danskere. Men jeg må skyldbetynget indrømme, at en al for stor del gik hen over hovedet på mig. De svenske gæster på bagerste række grinte bare lidt mere end vi kartoffeldanskere på første. Hele første del var meget teksttungt, og jeg kunne ikke lade være med at ærgre mig og føle at vigtige pointer gik tabt.

Henimod slutningen havde øret dog vænnet sig lidt mere til 1700-tallets svenske formuleringer. At forestillingen faktisk formåede at fange mig og få mig til at grine flere gange på trods af min manglende sprogforståelse, er virkelig godt gået. Hatten af til Forssberg for hendes imponerende præstation og til hele holdet for at skabe en stemning og følelse, der ikke behøvede oversættelse.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du er klar på en intim og ildelugtende omgang, der sætter gang i lattermusklerne og udfordrer dine svenske sprogkundskaber.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Som ung under 25 år kan du komme ind for 70 kr., og en almindelig billet får du til 140 kr.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s