Anmeldelse: WoMAN WOMAN

Spillested: Bora Bora
Spilleperiode: 26. – 30 sept.
Anmeldt af: Mads Andersen

★★★★★

Hvad er det?
WoMAN WOMAN er en dobbelt danse- og performancesolo, hvor to performere undersøger og leger med køn og betydningen af kvindelighed. WoMAN udføres af den mandelige performer Andreas Constantinou, der, i et intimt rum bestående af en lille trekant med rosenblade og græs, undersøger forskellige former for ærketypisk femininitet og gennemgår en forvandling fra kvinde til mand. WOMAN udføres af den kvindelige performer Danni Mariblance, der undersøger betydningen af køn generelt. Her sættes der især fokus på de sociale opfattelser og forventninger til kvindelighed og femininitet.

Det gode og det knap så gode
Gennem en blanding af dans, fysisk teater og performance giver de to soloer en intim og intens undersøgelse af køn og krop. De viser, hvordan kroppen på forskellig vis kan repræsentere kønnene, og det gør de gennem brug af smukke visuelle udtryk, symbolik og lyd. Deres androgyne kroppe leger med det fysiske udseende og den gestik, vi normalt forbinder med kønnene. WoMAN WOMAN viser tydeligt, hvordan kønnet i sig selv er en form for performance, som er underlagt bestemte sociale normer om bevægelser og udtryk. De to performere presser kroppen til det yderste, hvilket er smukt og betagende, men også råt og brutalt. Det ser man især i en seance hos Danni Mariblance, hvor hun, ved at udføre den samme monotone og voldsomme bevægelse igen og igen, formår at forvandle sin krop til en form for maskine, der til sidst står helt alene, uden noget køn.

Skynd dig ind og se den hvis…
… du er klar på en visuelt smuk, intens, skræmmende, rå og brutal undersøgelse af kroppen, femininitet og kønsnormer. Performerne er ufatteligt gode, og de tager dig med storm. 

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende eller under 25 år, så får du billetterne til 90 kroner. Bliv medlem af KluBora og få billetterne til 60 kroner inkl. gebyr i et helt år (et medlemskab koster 100 kr. for et år).

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s