Anmeldelse: Jægerne

Spillested: Teatret Svalegangen
Spilleperiode: 17. september – 1. oktober 2016
Anmeldt af: Karoline Ry

★★★

Hvad er det?
Jægerne er en (lav)komisk forestilling om det hårde liv som mand i det senmoderne samfund. Tre mænd står på scenen blandt rækker af militærgrønne gummistøvler. De har droppet det rutineprægede hverdagsliv og er taget ud i skoven for at jage. Det århusianske turnéteater, Teater O, gæster Svalegangen med satiren Jægerne, der omhandler den moderne mand og hans famlende jagt på identitet.

Det gode og det knap så gode
Jægerne bliver i den grad båret af sin komik. Det er i de absurde og komisk opstillede øjeblikke, at den fungerer. De tre skuespillere leverer punchlines med en fin fornemmelse for timing, hvilket skaber en fjollet og drengerøvshumoristisk stemning. Der er især tale om humor i kategorien ”tis, lort, pik og patter”, men forestillingen vil tilsyneladende mere end blot at underholde.

Hvor den komiske timing holder forestillingen i gang, ryger tempoet desværre i forestillingens mere samfundskritiske scener. Der er ingen tvivl om, at flygtningekrise og klimaforandringer er vigtige emner at tage op på teatret, men Jægerne prøver til tider at favne for bredt og mister sin energi i lange og teksttunge passager.

Forestillingen leger med forskellige ideer om ”manden”: som jæger, forsørger, leder, etc., men skubber desværre ikke rigtig til grænserne. I stedet reproduceres en række efterhånden stereotypiske myter om køn, race og etnicitet, som bliver tunge og kedelige. Jægerne dyrker den komisk indpakkede hyggeracisme til et punkt, hvor det bliver trættende.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du skal til polterabend med drengene og gerne vil have mandehørm og pik-og-patter-humor.

Studerende og fattig? Sådan gør du
Er du studerende eller under 25 år, koster billetten 95 kr.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s