Anmeldelse: En Kvinde Uden Betydning

Spillested: Aarhus Teater
Spilleperiode: 2 sept. – 8 okt. 2016
Anmeldt af: Mads Andersen

★★★★

Hvad er det?
Forestillingen tager udgangspunkt i Oscar Wildes En kvinde uden betydning fra 1893 og handler om datidens engelske overklassesamfund og dets problemer, hykleri og evige hungren efter at opnå og fortære det smukke og skønne. Men bag den flamboyante og pyntede facade knager det. Der skal ikke meget til, før ulykkeligheden og ugerningerne titter frem under det tynde lag af krummelurer og guldmaling. I Aarhus Teaters opsætning af Wildes tekst behandles disse temaer på en satirisk og også ret tragisk måde.

Det gode og det knap så gode:
Instruktør Nicolei Faber og scenograf Christian Albrechtsen formår at forvandle til tider lange dialoger og tunge dramaer til noget let spiseligt i En kvinde uden betydning, der rummer karikerede figurer og skøn komik, som er udført af et hold fantastiske skuespillere.

Scenografiens detaljerede rum med malerier, spejle, en svingende gynge, trapper og mere til – og de prægtige kostumer gør, at stykket rent æstetisk er en fryd for øjet. Selve scenen er forvandlet til én stor traditionel karrusel, som vi kender dem fra tivolier, med karruselheste, små elektriske lys og en fantastisk udsmykning. Overklassen må konstant holde karrusellen kørende og holde facaden oppe for at opretholde deres status i det gode engelske selskab.

Desværre slutter forestillingen med et mærkværdigt – for ikke at sige unødvendigt – brud med den fiktion, der gennem forestillingen er blevet etableret. Det falder lidt til jorden og præger ikke blot slutningen, men desværre også helhedsoplevelsen af forestillingen.


Skynd dig ind og se den, hvis…
… du ikke vil være foruden en visuelt storslået oplevelse, og du er klar på en sjov og tragikomisk rejse tilbage til en tid, der er præget af klasseskel, kønsdiskrimination og religionens dobbeltmoralske rolle i samfundet.


Studerende og fattig? Sådan gør du:
Er du studerende eller under 25 år, kan du købe billetter til kun 50 kr. pr. billet. Rabatten gælder mandag – torsdag. Du skal blot huske at have gyldigt legitimation med på dagen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s