Anmeldelse: VOKS

Spillested: Bådteatret
Spilleperiode: 3. – 11. september 2016
Anmeldt af: Astrid Lindgreen Hjermind

★★

Hvad er det?
I et abstrakt univers undersøger forestillingen VOKS, hvad der sker, når vi mister, og hvordan vi reagerer på tab. Vi befinder os på bådteatrets fine scene, der danner nogle gode rammer for dette lille spil. Vi møder to kvinder, der er gået i stå og lukker sig inde i deres hus og i sig selv. De har mistet, måske et barn, og vi følger dem i den første tid, hvor de både giver udtryk for, og håndterer deres sorg gennem, alt fra vredesudbrud, tøjvask og apati.

Det gode og knap så gode
Scenografien var meget enkel og fungerede godt med de få rekvisitter og mange hvide lagener, der også blev brugt som lærred til forskellige projektioner. Til gengæld endte lydsiden ofte med at forstyrre i stedet for at understøtte fortællingen. Musikken var ofte lidt for høj og overgangene lidt for grove.

De to skuespillerinder gjorde til gengæld et rigtig godt stykke arbejde og ramte virkelig plet flere gange. De gennemgående tematikker, der var sne og kløende tænder, var ret fede og beskrev den proces, de to kvinder gennemgår.

Dog var jeg ikke begejstret for den overordnede stil, der var lagt, med meget koreograferede stive bevægelser samt høj og tydelig reciteren af poetisk tekst. Efter min smag blev det for højtragende, og jeg savnede noget naturlighed og umiddelbarhed. Det hele blev i stedet meget stiliseret og stift. Om man kan lide denne type dramatik er helt bestemt en smagssag. Jeg blev imidlertid ikke fanget og stod af på denne kombination af tekst og koreograferede bevægelser.

Skynd dig ind og se den, hvis…
… du har mod på at opleve en forestilling i den mere abstrakte ende af skalaen og er klar på kvinder, der i det ene øjeblik er meget stille med stirrende blikke og i det næste griner i vanvid.

Studerende og fattig? Sådan gør du:
For en enkelt ungbillet skal du kun af med 55 kroner.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s