Omtale: Den Flyvende Hollænder

Spillested: Det Kongelige Teater, Operaen
Spilleperiode: 3. September – 15. Oktober 2016
Anmeldt af: Clara Lindstrøm Gleerup

★★★★

Vejret var helt vildt og voldsomt; scenen var perfekt sat til en aften i hollænderens tegn. ‘Den Flyvende Hollænder’, Wagners opera fra 1843, fortæller historien om skibet Den Flyvende Hollænder, hvorpå Hollænderen er kaptajn. Skibet er forbandet, sejler rundt på havet til evig tid og kommer kun op til overfladen hvert syvende år. Ikke før en kvinde lover Hollænderen evigt troskab vil forbandelsen blive hævet. (Bonus: det lyder måske bekendt; lignende historie bliver også fortalt i Pirates of Carribean-filmene). I denne fortælling finder Hollænderen den store kærlighed, men det har fatale konsekvenser for hende og hendes kære.

Denne aften var en koncertopførelse af den store opera, ingen kostumer og ingen kulisser, og det gjorde desværre ‘forestillingen’ en smule tungere end ønsket. ‘Den Flyvende Hollænder’ er en opera for hardcore fans; det er en lang forestilling! Trods dette var sangerne fabelagtige; nogle af Danmarks største og dygtigste operasangere, orkesteret var veloplagt og med dirigentstokken i hånden styrede Jun Märkl sikkert forestillingens gang. Det var en flot oplevelse, og vejret spillede denne aften sin helt egen rolle, og det med bravour.

Om en måneds tid kan forestillingen ses i fuld længde, på den rette scene, på Det Kongelige Teaters scene på Holmen – det er måske ikke denne forestilling, man skal starte med, hvis man aldrig har set opera før, men hvis man er en smule rutineret er denne klart et besøg værd og et must-see!

fotograf: Mathias Løvgreen Bojesen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s