Anbefaling: Figaros Bryllup

Spillested: Malmö Opera
Spilleperiode: 12. November 2016 – 7. Januar 2017
Anmeldt af: Trine Balle og Clara Gleerup

★★★★

‘Figaros Bryllup’ er et relationsdrama af de helt store, med dertilhørende komik og sorg. På den nye udendørsscene ved Ofelia Plads blev vi budt velkommen til en komprimeret og mere abrupt version af Mozarts klassiker fra 1786. Vi blev ledt igennem fortællingen af Michael Bojesen, dansk dirigent og komponist, som forsøgte at gøre den indviklede historie en smule mere gennemskuelig. Og det hjalp – for det er en næsten umulig opgave at følge med i de mange skandaler og intriger, der udspiller sig på scenen over blot en enkelt dag, hvis man ikke har sat sig godt ind i historien inden; greven vil have fat i kammerpigen, grevinden vil have hævn over greven, butleren vil straffe greven og den unge hushjælper forsøger at lave rav i den ved at spolere alles planer. Trods alt ender det hele lykkeligt. Godt nok er det en opera; man forventer store kærlighedsarier og skandaler, og det får man, men denne ‘Figaros Bryllup’ byder også på en god portion komedie, hvilket gør det lettere for mindre vante operagængere at følge med og nyde forestillingen.

Denne komprimerede version var skøn, og vi gik begge glade fra pladsen; den ene vant operagænger, den anden nybegynder. Der var både genkendelige arier og nye overraskelser. Sangerne, der var samlet fra hele verden, var fantastiske – og især den amerikanske Rebecca Nelsen og italienske Giuseppina Bridelli var formidable som hhv. Susanna og den unge page, Cherubino.

Operaen har premiere i Malmø til november, denne gang i fuld længde med kostumer og højt hår. Har man ikke set den før, er den en fryd for øjet. Har man set den før, er den stadig relevant; denne opera har så mange lag, at man oplever noget nyt hver gang. Hvis man ikke er lige så interesseret i den musikalske del af forestillingen, kan man læne sig tilbage og nyde dirigenten Evan Rogisters passionerede arbejde med dirigentstokken! Den lille tur til malmø vil være det hele værd.

fotograf: Mathias Løvgreen Bojesen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s