CPH STAGE Anmeldelse: Scener fra et ægteskab

Spillested: Skuespilhuset
Anmeldt af: Line Nikolajsen og Clara Gleerup

“En aktuel hændelse, ekstremt kort forberedelse, og et team af teaterfolk, der står klar til at sætte et dramatisk aftryk på virkeligheden.” Sådan beskrives KGL Akut, et nyere tiltag fra teaterchef Morten Kirkskov, og det er netop hvad Scener fra et ægteskab er; en forestilling med minimal instruktion og forberedelse, og det er virkelig interessant! Det er Morten Kirkskov og Sofie Gråbøl, der står på scenen. I en reading på godt 2,5 time dramatiserer de Ingmar Bergmans tekst fra 1973. Men de har lavet noget om, for manden har ikke længere mandens replikker, og kvinden har ikke længere kvindens replikker – dem har de byttet.

Scener fra et ægteskab er en utrolig morsom og rørende fortælling om ægteparret Johan og Marianne; et yderst moderne par, med to små børn og akademiske baggrunde. Umiddelbart ser de lykkelige ud, men gradvist bryder ægteskabet sammen, og Marianne viser sig at have taget en elskerinde, og lige så stille smuldrer forholdet. Forestilling sætter spørgmålstegn ved de moderne kønsrøller, og det fungerer virkelig godt; for meget har ændret sig siden Bergmans drama havde urpremiere for mere end 40 år siden. Måske er rollerne også byttet om i virkeligheden? I denne forestilling er det i hvert fald kvinden, der forlader mand og børn til fordel for en yngre kvinde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s