CPH STAGE Anmeldelse: Metamorfoser

on

Spillested: Det Røde Rum i Skuespilhuset
Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen og Clara Lindstrøm Gleerup

★★★★★★

WAUW! Lad os med det samme indrømme: vi har det for vildt over denne forestilling. Det er muligvis det bedste, vi har set denne sæson.

Metamorfoser er Elisa Kragerups fortolkning af Ovids forunderlige historier fortalt af en række af Danmarks allerbedste skuespillere. Gennem en kropslighed vi sjældent har set mage, møder vi både Jupiter, Afroditte, Narcissus, Nymfer, fabeldyr og mange mange flere som man måske ikke lige vidste, at man kendte. Det er vidunderlige og vedrørende  fortællinger, som her får liv på en så dragende måde, at vi ikke kan andet end at lade os tryllebinde.

Skuespillerne kaster sig rundt på den store hvide plast scene hele vejen igennem, og sammen fungerer de som én stor levende organisme; som vi både griner, røres, forundres og betages af. Det er svært at sætte ord på denne smukke forestilling, men den kan noget helt specielt og formår at aktualisere Ovids 2000 år gamle sagn. Det fabelagtigte cellospil udført af Hanna Englund, der under hele forestillingen fortæller sin helt egen historie, tilfører blot forestillingen endnu mere ynde.

I 2014 modtog denne forestilling en Reumert for bedste forestilling, og det forstår vi uden tvivl godt. Den kunne såmænd vinde den igen i år, hvis det stod til os. Det Røde Rum takker af på fornemmeste vis med Metamorfoser og Kunsten altid at få ret!

HURRA FOR EN VINDERFORESTILLING! OG HURRA FOR DET RØDE RUM!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s