CPH STAGE, Anmeldelse: En Mand Der Hedder Ove

Spillested: Prøvehallen, Teater V (Gæstespil: Teater Møllen)
Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen

★★

En Mand Der Hedder Ove af Fredrik Backman udkom som roman i 2013. Siden er den populære fortælling både blevet til en film – som lige nu er aktuel i landets biografer – og altså også som teaterforestilling.

Ove er en sur gammel mand, som bor i et parcelhuskvarter, hvor han lever tilværelsen som selvudnævnt opsynsmand og kontrollant for kvarteret. Bag Oves gnavne ydre gemmer der sig dog en livshistorie og en tung sorg, og da vi møder Ove, er han fast besluttet på at gøre en ende på det hele. Oves utallige selvmordsforsøg bremses dog hver gang af den højgravide nabokvinde, der gang på gang vader ind i Oves liv og langsomt hjælper ham tilbage til en tilværelse med mening.

Det er en ganske sød fortælling, som min ledsager og jeg er meget overbeviste om vil fungere rigtig godt som bog og film. Desværre kommer historien ikke til sin ret i denne opsætning. Der er blevet satset på en meget 1 : 1 overførsel fra det litterære, og det trækker desværre forestillingens flow gevaldigt ned. Det bliver unødigt tungt, og vi sidder tilbage med en følelse af, at man kunne have gjort mere for at tilpasse tekst og fortælling til en teaterscene. Det føles ind imellem mere som en oplæsning hvor alt bliver serveret direkte til publikum. Der overlades med andre ord ikke meget til publikums egen fantasi – og det synes vi er en skam.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s