CPH STAGE Anmeldelse: Opvisning i lavt selvværd

Spillested: Teater Sort/Hvid i Kødbyen
Spilleperiode: 6.-11. juni 2016
Anmeldt af: Astrid Lindgreen og Clara Gleerup

★★★

Vi sætter os på klapstole i to rækker rundt om et ægte tæppe, og der bliver helt stille. Vi sidder og venter i nogen tid, og stemningen bliver en smule akavet, da vi alle sidder og kigger på hinanden. Men pludselig rejser en ‘tilskuer’ sig, det er Anders Mosslin, én af de fire skuespillere i ‘Opvisning i lavt selvværd’. Han fortæller os alt det, han hader ved sig selv; sit hår, skællet i håret, skællet i skægget, hans hage og overkrop. Det samme gør Kitt Maiken Mortensen. Og det er sjovt. Så rejser de resterende to skuespillere sig; Xenia Noetzelmann og Peter Flyvholm. Det er ikke lige så sjovt, for det er ikke de fysiske, men de indre værdier de italesætter: at være søn af en alkoholiker eller at være homoseksuel. Pludselig bliver det alvorligt.

‘Opvisning i lavt selvværd’ er sjov, men det er det – vi mangler dybde og noget mening; hvorfor skal vi se denne forestilling? For at bekræfte os selv, i at andre har det lige som os? Vi går ikke fra forestillingen og tænker at det vi lige så rørte os, forestillingen sidder ikke længere i os, da vi cykler hjem. Kun Xenia Noetzelmann når til en vis grad den dybde, vi efterspørger, da hun berørt fortæller om sin opvækst i det konservative Sydtyskland, hvor ingen andre var homoseksuelle. Det er dog en underholdende forestilling, og vi griner da også næsten hele vejen igennem forestillingens 75 min.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s