CPH STAGE Anmeldelse: For enden af kærligheden

Spillested: Husets Teater
Anmeldt af: Trine Balle & Clara Gleerup

★★★

‘For enden af kærligheden’ er et hudløst ærligt drama om svunden kærlighed; hvad sker der, når kærligheden holder op? Hvordan overlever man et brud? På Husets Teaters store scene er der tomt og helt sort. Scenen er næsten ribbet for rekvisitter; på nær to blå hår-accessories, som vi gennem hele forestillingen venter på bliver taget i brug. Sarah Boberg og Lars Simmonsen kommer trampende ind fra sidescenen begge i raseri – derfra begynder små to timers enetale; først fra mandens side derefter fra kvindens.

Det er ikke fordi, der mangler drama eller talent på skuespilfronten, men der er noget, der tynger os; vi kan simpelthen ikke følge med i de store skænderier, hvor ordene flyver om ørerne på os, og vi forstår ikke hensiget med at dele talen i to. Hvorfor manden og konen ikke har en dialog, eller i det mindste giver plads til nogle få udvekslende ord. Da Lars Simmonsen er færdig med sin del af monologen tager Sarah Boberg over og gentager Lars’ ord, bare i omvendt rækkefølge; hun starter, hvor han sluttede og slutter, hvor han startede. Det bliver simpelthen for langt at sidde og lytte på 2×55 minutters enetale, kun afbrudt af en enkelt sang fra et lille pigekor – der dog letter lidt på den trykkede stemning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s