CPH STAGE Anmeldelse: Lige om lidt bliver alting meget sjovere

on

Spillested: Teater Grob
Anmeldt af: Clara Gleerup og Trine Berg Balle

★★★★

Teater Momentum vol. 9.0 er rykket fra Odense til Teater Grob med deres finurlige og fortryllende musikalske forestilling Lige om lidt bliver alting meget sjovere. (Og det blev det bestemt!) Her er det forfatter Lone Hørslevs underfundige digtunivers, der danner rammen om en række små, fragmenterede hverdagsfortællinger om kærlighed, parforhold, venskab og jagten på det lykkelige liv.

På scenen ser vi en kiosk med skodderne trukket for, et stangtennisspil og et lille skur. Vi befinder os tilsyneladende på en forladt sommer-campingplads (måske med inspiration fra Hørslevs roman Sorg og Camping?), hvilket sætter en bittersød stemning. Universet er skægt og pudsigt, men bærer også på en tydelig melankoli, præcis som Hørslevs digte.

Digtene ledsages ofte af sjove koreograferede bevægelser eller decideret dans, hvilket skaber en ekstra fysisk dimension til de billedrige digte. Stykket er i det hele taget præget af stor bevægelighed og kontakt mellem de fire skuespillere, der kaster og bærer rundt på hinanden, mens de synger eller citerer digtene. Musikken er ligeledes en vigtig medspiller, og de alternative instrumenter som ukulele, xylofon og melodica passer perfekt ind i det lidt quirky univers. Især kan vi fremhæve numrene ”Drømmetyder” og ”Kom kom kom”, som begge havde en inderlighed, der ramte os.

Forestillingen spillede desværre kun d. 2-3 juni, men Teater Momentum og deres tværkunstneriske forestillinger er helt klart værd at holde øje med i fremtiden!

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s