CPH STAGE Anmeldelse: EVIL

Spillested: Snorreloftet ved Folketeatret
Spilleperiode: 2.-3. juni 2016
Anmeldt af: Trine Balle og Clara Gleerup

★★★★★

Claes Bang er ene mand på den lille ‘scene’ på Snorreloftet på Folketeatret, hvor vi kun sidder små 15 mennesker og lytter. ‘EVIL’ er en monolog baseret på forfatteren Jan Guillous barske og personlige beretning om mishandling, kammeratskab og pli på en svensk kostskole hvis navn, Solbacka, ironisk nok ikke lyder som noget forfærdeligt sted at være. Monologen stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt man bliver ond af at blive behandlet ondt eller om man kan bevare godheden. Nogle vil kende historien fra den svenske film ‘Ondskab’.

‘EVIL’ er en smuk og rørende fortælling; Claes Bang fortæller så levende og betagende, at man på intet tidspunkt kan rive øjnene fra ham, selvom vi vrider os i stolen ved fortællingen og egentlig helst ville være fri for at høre om afføring, der hældes udover de andre drenge, eller om de meget detaljerede slåskampe i ‘trekanten’, hvor både arme og næser brækkes. Monologen er på engelsk, men Bang har indstuderet sproget så perfekt, at det hverken virker påtaget eller forstyrrende og blot giver historien en umiskendelig unikhed. 

‘EVIL’ spillede desværre kun d. 2. og 3. juni 2016, men hvis I på noget tidspunkt har mulighed for at se Claes Bang i denne monolog, så må I ikke snyde jer selv for den chance!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s