CPH STAGE Anmeldelse: Rystet Spejl

on

Spillested: Skuespilhuset, Store Scene
Spilleperiode: Spiller kun indtil lørdag d. 4 juni – så du skal skynde dig!
Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen og Trine Berg Balle

★★★★

Rystet Spejl er en sanselig og smuk danseforestilling, baseret på Søren Ulrik Thomsens digtsamling af samme navn fra 2011. Dansen er moderne ballet, som udføres af et stort ensemble af dansere i alderen 6-70 år. Denne aldersmæssige diversitet er et dejligt friskt pust i en stilart, der ellers oftest er domineret af de helt unge, og der er derfor mulighed for at identificere sig med danserne, ligegyldigt hvilket livsstadie, man befinder sig på.

Den store drejescene er fuldstændig overvældende i sit æstetiske udtryk, og de geometriske huse og opsatser skaber et dynamisk rum, der komplimenterer dansen til fulde. Foran scenen er et tyndt, ”gennemsigtigt” lærred kørt ned, hvor forfatterens digte vises i brudstykker, sammen med en række velfungerende geometriske visuals. Det samlede visuelle udtryk er derfor dybt imponerende, og mod slutningen er der taget helt særlige midler i brug, som vi ikke vil afsløre her!

Stemningen er dog meget melankolsk og hele midterdelen bliver en smule tung. Har man siddet for lang tid i den brændende eftermiddagssol, kan det derfor være svært at holde hovedet koldt hele vejen igennem forestillingen, især under den momentvis gyseragtige musik, som kan være lidt svær at rumme. Samlet set er det dog en beundringsværdig og meget helstøbt æstetisk oplevelse, som helt klart fortjener stor anderkendelse!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s