Anmeldelse: Cykelmyggen Egon møder Tommelise

Spillested: Østre Gasværk
Spilleperiode: 14. Maj – 19. juni 2016

Anmeldt af: Amanda Boie Hvid

★★★★★

Hvad er det?
Trekantsdrama, kidnapning og dronningemord… umiddelbart lyder det måske ikke sådan, men dette er en del af opskriften på en af sæsonens stort opsatte familieforestillinger. Gasværket er gået all in i den nye opsætning, der fortsætter eventyret om Cykelmyggen Egon og resten af hans venner, i forfatter Flemming Quist Møllers krible-krable univers.

Historien fortsætter, hvor den slap i Gasværkets fortællinger om insekternes eventyr: Cykelmyggen Egon kører lykkeligt rundt med Dansemyggen Dagmar på sit cykelstyr. Skarnbasserne er stadig ude på ballade, og cirkuslopperne laver en fest, hvor end de går. The one and only Flemming Quist Møller, guider publikum gennem historien med sine følehorn, vinger og, let’s face it, legendariske fortællerstemme.

Som et ekstra lækkert element, har Clemens igen skrevet sangene, som man ikke kan undgå at tage med hjem, synge igen og igen og drive andre til vanvid.

Hvad er godt?
Gasværket har formået, at skabe et fantastisk univers. Scenografi, lys, musik og kostumer – det spiller! Det bidrager til fortællingen uden at overskygge, og sætter en flot ramme om artisterne på scenen. Cykelmyggen bliver spillet af tyske David Schnabel, som virkelig får én til at tvivle på, om myggen faktisk har vinger, sådan som han flyver rundt på cyklen. Som min fem-årige med-anmelder Penelope sagde: Han gjorde det jo ikke i virkeligheden! Men vi må vist begge erkende, at Egon bare er en talentfuld cykelmyg.

Generelt er artisteriet noget, der fænger alles opmærksomhed – unge som gamle. Ligesom Schnabels verdensmester cykelskills, har de øvrige artister hver deres force, som bliver udnyttet til fulde og som skaber deres karakterer. Tommelise jonglerer med åkanderne, de arbejdsomme myrer kører synkront electric boogie, og drillemyggene ser alt fra deres akrobatiske højder.

Historien er en god gammel børneklassiker, med en morale om at sammenhold betaler sig og det gode altid vinder til sidst. Umodne, utopiske Egon får en lærestreg, som Kållarven formulerer det. Derudover er fortællingen godt krydret  med en tudse, der er bange for herpes og kaster op af kys, med skarnbasser, der er træt at lort på klods og hellere vil drikke honningdug med de fine, og med et trekantsdrama, der får Egon i problemer.

Hvad er mindre godt?
Nogle gange virker det som om, at det flotte artisteri tager over for den gode fortælling. For nok bliver man hjulpet på vej med både fortællerstemme og skønne sange, men fortællingen vil rigtig meget, og man sidder et par gange med en følelse af, at ikke alle historier bliver lukket helt.  

Med det sagt – man kan ikke komme udenom at Cykelmyggen er en succes – og jeg glæder mig som en lille myrebaby i sin pub til at opleve insekternes verden igen.

Studerende og fattig? Sådan gør du:
Hvis du har en nevø eller lillesøster på besøg, eller skal have credit hos din nabo efter sidste uges fest og babysitte deres børn – så er Cykelmyggen en god løsning.

Jeg vil dog også vove at påstå, at har man bare en lille barnlig sjæl og godt kan lide godt akrobatik og musik, så vil man også blive fan! Er du under 25 år, kan du få billetter til 95kr., som studerende kan du få billetter til 120kr. Generelt er der billetter på de billige rækker til omkring de 100kr. Gør det før din nabo (lukker din næste fest).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s