Anmeldelse: Udspring

Spillested: Teatret ved Sorte Hest
Spilleperiode: 22. April – 14. Maj

Anmeldt af: Astrid Lindgreen Hjermind

★★★

Hvad er det?
Udspring er varieté, cirkus, skæg og ballade tilsat forsamlingshus-, suppe-steg-og-is- og kræmmermarkedstemning. Det folkelige skal hyldes! Aftenen byder derfor på alt fra banko, taler og fællessang til tryllenumre og det ene skøre og tragikomiske nummer efter det andet. 70’er stilen køres ud med parykker, tarteletter, vidde i buksebenene og en god håndfuld glimmer. Samtidig kan humoren og opbygningen minde om Zirkus Nemo og Ørkenens Sønner – nogle gange bliver det endda så absurd og skørt, at det får tankerne hen på Mandrilaftalen.

Hvad er godt?
De tre skuespillerinder er sjove og elskværdige med deres mimik og spøjse karakterer, som forsøger at fremføre alverdens sketches og kunstner. Det er hyggeligt og sjovt, og i øjeblikke endda lidt provokerende og overraskende – og særligt de øjeblikke, der afviger fra hvad man forventer at se i denne slags forestilling, er rigtig gode og mindeværdige. Her tænkes specielt på en meget nudistisk og freudiansk opførsel af en sang om en sommerfugl. Det var sjovt og gennemført og noget helt anerledes!

Hvad er mindre godt?
Fordi Udspring læner sig op ad lignende forestillinger såsom Zirkus Nemo, bliver oplevelsen en smule for genkendelig og forudsigelig. Det er sjovt, når der ved en fejl bliver byttet om på den oversavede dames legemsdele – men man har set det før. Defor satte stykket sjældent gang i de helt store latterbrøl.
Alder og målgruppe skal her også tages i betragtning. Jeg fornemmede, at den lidt ældre, midaldrende del af publikum hyggede sig vældigt og virkelig elskede at gense og mindes alt det kitche og kiksede fra de gode, gamle 70’ere.

Hvis du synes, mor og far fortjener at blive inviteret en tur i teatret, er denne forestilling i hvert fald et rigtig godt bud på en sjov og hyggelig aften.

Studerende og fattig? Sådan gør du:
Unge under 25 år kan komme ind for 110 kr, og hvis I er 6 unge får I billetter til 40 kr. pr. næse.

Foto: Robin Skjoldborg

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s