Anmeldelse: Hotel

Folketeatrets store turnéscene
Spilleperiode: 31. Marts – 16. April 2016
Anmeldt af Clara Gleerup

★★

Hvad er det?
Hotel, siger arrangørerne, er årets danske krimi-musical! Musicalen foregår på et stort internationalt hotel i midten af 50’erne. Gæster fra hele verden søger hertil og opholder sig på hotellet flere måneder af gangen – og det er nogle meget farverige og livlige gæster. En ung fyr, ved navn Adam, ankommer sammen med sin assistent, under pseudonymet Hr. og Fru Hoffman. De to er ankommet for at lede efter Adams forsvundne søster, der sidst er blevet set på hotellet. Men ingen kender til den unge mands søster, det er i hvert fald det, de fortæller ham. Herfra går den vilde detektivjagt, og der bliver lagt op til det helt store krimi-show.

Hvad er godt?
Store dele af skuespillet halter desværre da forestillingen går i gang, og derfor er det meget forfriskende, da vi endelig introduceres for Hr. og Fru Hoffman. Deres spil er tydeligt mere livligt, nuanceret og velspillende end mange andre på scenen. Heldigvis introduceres vi,  som forestillingen skrider frem, for flere dygtige unge mennesker: blandt andet den charmerende og danseelskende Olivia og den transkønnede Theo(dora), der forsøger at hjælpe Adam i hans søgen. Det er forfriskende at blive introduceret til et cast, hvor flere af karaktererne er både skæve, men også originale.

I og med at forestillingen bliver slået op som årets krimi-musical, forventer man også en vis mængde suspense og gys. Desværre går der rigtig lang tid, før man fornemmer uhyggen og spændingen – men da det endelig sker i anden akt, så får man også et strejf af, hvad man har forventet. Det er også med til at forestillingen liiige kravler op på en ekstra stjerne.

Der igangsættes utroligt mange historier i første akt, og man tvivler på, om de kan få afsluttet dem på en måde, så det giver mening for historien. Heldigvis formår de at samle op på de fleste og får nogenlunde elegant slået en knude på dem. 

Hvad er mindre godt?
Som sagt er det kun med nød og næppe at forestillingen skaber uhygge og spænding, og det gør blandt andet også at forestillingen simpelthen bliver for lang og tung. Det er som om, man har ville proppe så mange karakterer og historier ind i forestillingen som muligt, og derfor føles det også som om, det er af pligt mere end nødvendighed, at alle får lov til at synge. Mange af sangene har slet ingen relevans for historien og udpensler blot det, karaktererne lige har sagt. Det bliver lidt som at se en skolemusical, hvor alle får tildelt en sang, bare fordi de er med. Det er synd, for der er nogle dygtige sangere, som man sagtens kunne have givet mere ansvar, og dermed have skabt en mere flydende overgang mellem sang og skuespil. Persongalleriet er simpelthen bare så stort og omfangsrigt at mange af karaktererne bliver overflødige og næsten endimensionelle.

I Hotel har man derudover valgt at have et hold dansere, der til hver sang forsøger at fortælle en historie magen til den, der bliver sunget om. Man sidder en smule uforstående for dette valg, da det bliver utroligt forstyrrende, udpenslende og forvirrende. Danserne stjæler fuldstændigt opmærksomheden fra sangerne, desværre. 

Musicalteatret skal dog roses for at afprøve en teatergenre, der ikke ses mange andre steder i teaterbilledet lige nu. Det er skønt at se så mange unge frivillige teaterelskere blive samlet på én gang, for man fornemmer tydeligt, at de virkelig brænder for projektet.

 

Reklamer

2 Comments Tilføj dine

 1. Heidi Jensen siger:

  Pinligt når en anmelder vælger at anmelde en forestilling i en genre, som hun tydeligvis slet ikke har kendskab til. Hvis man kender bare lidt til musical-genren ved man, at de 3 bærende elementer er SANG – DRAMA OG DANS. Uden alle 3 elementer vil det jo være et teaterstykke.
  Det er ikke uden grund, at det netop er de 3 fag/linjer der undervises i på Musical-akademierne i både ind- og udland. For det er netop de 3 elementer, som gør musicals så levende og varierende. Synd at det ikke kan begejstre dig Clara Gleerup.
  Vi er rigtig mange i Danmark, som elsker denne genre – Og netop derfor er rigtig mange teatre i hele Danmark gennem de sidste 3-4 år begyndt at satse netop på musicals – både klassikere og nye opsætninger.

  Like

  1. Kære Heidi,
   Først og fremmest: tak fordi du læser med og tager dig tid til at kommentere vores opslag. Jeg er dog meget stor tilhænger af hele musicalgenren og har bestemt kendskab til genren. Jeg tror desværre, at du misforstår min anmeldelse lidt, da jeg uden tvivl mener der bør være både sang, dans og drama og masser af det – men i netop denne forestilling synes jeg ikke, elementer spiller sammen optimalt, da de bliver for opdelte og ikke samles i en enhed, hvilket jeg normalt er meget stor tilhænger af, når jeg ser musicals.
   //Clara, Den Fjerde Væg

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s