Anmeldelse: Slut for Love

Bøssehuset på Christiania
Spilleperiode: 17. marts – 2. april (kun torsdage, fredage og lørdage)

★★★★

Anmeldt af Astrid Lindgreen Hjermind

Hvad er det?
Slut for Love handler om unge Dan, der begiver sig væk fra det trygge liv i provinsen og flytter til storbyen, hvor han prøver at håndtere sine lyster, længsler, fortid og fremtid. Fem dansere og én skuespiller bevæger sig rundt på den lille scene i Bøssehuset på Christiania. Igennem dans, skuespil og musik formidles Dans oplevelser, tanker og følelser.

Hvad er godt?
Slut for Love er en abstrakt og eksperimenterende danse- og teaterforestilling, og det skal man være indstillet på. Hvis man accepterer præmissen, har man en ret interessant og anderledes oplevelse i vente.

Vi befinder os i Bøssehuset på Christiania. Hele rummet har en fed scenografi og æstetik, som passer godt ind i forestillingens univers. Man bliver budt velkommen, og der lægges op til, at man bliver hængende efter forestillingen og får sig en øl eller drink, mens dj’en spiller. Med en øl i hånden og til dj’ens toner kan man snakke med skuespiller, dansere, instruktør og alle andre bag, der alle er opsatte på at fortælle om forestillingen og de temaer, den berør. Det fungerer rigtig fint, og det er som denne helhedsoplevelse, at Slut for Love bliver anmeldt.

De fem dansere i forestillingen er også værd at nævne og rose. Der er en god kombination af house, hiphop og contemporary dance. Hvis man kan lide dans eller har mod på at opleve det, kan man ikke blive andet end imponeret over de dygtige dansere, der fortolker hovedpersonens indre følelsesliv gennem bevægelse. Vi befinder os som sagt i den abstrakte ende af teater-skalaen, men i forhold til dansedelen fungerer langt henad vejen rigtig godt.

Hvad var mindre godt?
I noget, der ligner digtform, fremsiger skuespiller Anton Isbrand de mange tanker, der går gennem hovedpersonens hoved. Lixtallet er højt, og ordvalget er højtidligt og tager blandt andet udgangspunkt i bibelske tekster. Man skal altså have tungen lige i munden for at kunne følge med i de lange og lidt tunge monologer. Der bliver derudover leget meget med lyd og musik, hvor blandt andet skuespillerens stemme bliver gentaget og forvrænget. Som den eneste skuespiller skal Isbrand råbe op og overdøve lyd og musik. Lidt lavpraktisk betyder det nogle gange, at hans replikker og pointer går tabt i rumklang og lyd. Man kan simpelthen ikke altid høre, hvad der bliver sagt.

Hvis det er meningen, at man skal opfange alt, hvad der bliver sagt, fungerer det ikke helt. Hvis det til gengæld er meningen, at monologerne er en mere musisk messen, som går i ét med resten af lyden og musikken, og som danserne bevæger sig til, er det mere vellykket. Problemet er lidt, at man som publikum er i tvivl, om det er det ene eller det andet. Og tvivlen kommer til at forstyrre oplevelsen.

Hvis ikke man bliver efter forestillingen og snakker med holdet bag om forestillingen, forbliver det hele altså meget abstrakt. Det kan jo være en pointe at holde det abstrakt, men i Slut for Love fornemmer man, at instruktør/manuskriptforfatter og hele holdet bag alle har noget på hjerte, som de gerne vil have frem og formidlet ud. På den måde står forestillingen ikke særlig godt alene, men kræver lidt at man bliver hængende i baren og får en snak med holdet om deres intensioner.

Selvom Slut for Love som enkeltstående forestilling ikke er fuldstændig vellykket, er helhedsoplevelsen til gengæld ret fed og sjovt tænkt. Det er som helhed og overordnet koncept, at Slut for Love får lov til at snige sig op på fire stjerner.

Jeg anbefaler, at man tager af sted en fredag eller lørdag aften og starter sin bytur ud med lidt eksistentialisme og fed dans, efterfulgt af drinks, dj og snak med de medvirkende om det at være ung og rådvild og lidt forvirret men med troen på, at det hele nok skal gå alligevel.

Fattig og studerende? Sådan gør du:
Hvis du er under 25, skal du kun slippe 75 kr. 25+’ere skal af med 100 kr.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s