Anmeldelse: M.I.S. -Natten Lang

Dansekapellet

Spilleperiode: 3. marts – 8. marts 2016

★★★★

Anmeldt af: Line Kirsten Nikolajsen og Clara Gleerup

Hvad er det?
En danseforestilling hvor de to hipsterlignende mandemænd fra duoen Don Gnu undersøger den moderne mand. Det er en hyldest til det kiksede og en kamp for retten til i sidste ende bare at være til uden en påklistret forventning til kønnet. Alt sammen iført uldsokker og udtrådte sandaler. I forestillingen oplever vi både den ‘åh så moderne’ følsomme mand, tøffelhelten, svigermors drøm, latino-loveren og den rå macho-hulemand, der gerne tager en slåskamp. Alle portrætteres med en god portion selvironi og slapstick humor. Don Gnu får i forestillingen selskab af endnu en danser – El Chino – samt en velspillende musikalsk duo, der leverer lækkert og skævt live musik.

Hvad er godt?
Det er en forestilling i højt tempo, som ind i mellem bliver helt filmisk at se! Vi både skraldgriner, imponeres af vilde stunts og klapper højt over en hamrende skarp timing og kontrol med både rekvisitter og krop. Der spilles helt ud i ansigtet på publikum, og det er en forestilling, man virkelig kan mærke. Der er ikke noget fancy-pancy moderne ‘dans en farve’- dans her, og man behøver på ingen måde være danse-kender for at blive underholdt. Om ikke andet kan man da læne sig tilbage og lade sig imponere over de vovede stunts, som forestillingen krydres med.
Rammerne omkring forestilling er meget veludførte og alt i alt, er det her en bund solid forestilling, som virkelig formår at underholde!

Hvad er mindre godt?
Første halvdel af forestilling står klart stærkere end den sidste, og det er desværre også her, vi går lidt ned i stjerneantallet. Man kan få fornemmelsen af at være en smule tabt, da slåskamp scenerne bliver en smule for mange og lange. Vi havde gerne set mange flere fede stunts og tricks i stedet for så meget voldsom brydning.

Derudover kræver forestillingen, at man går med på slapsticks premissen og gennemskuer den dybt selvironiske tilgang til både dansen og forestillingens tema. Men gør man det, er man garanteret rigtig god og sjov underholdning!

Studerende og fattig? Sådan gør du:
Er du under 25 koster en billet kun 95 kroner! Er I en gruppe på min. 6 under 25, får I det for kun 40 kroner!
Normalpris er 165 kroner. Og det er alle 165 kroner værd!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s