Anmeldelse: Shu-bi-dua, The Musical

Gasværket
spilleperiode: 21. januar – d. 10. april 2016.

★★★★★

Anmeldt af: Clara Gleerup og Kristoffer Fløe Dalsgård

Hvad er det?
Shu-Bi-Dua the Musical er fortællingen om drengen Mick og hans liv. Vi følger Micks udvikling fra fantasifyldt og drømmende knægt, gennem ungdommens melankolske søgen efter at passe ind, på jagt efter hans drømmepige, Sille, og et normalt liv. Historien er spækket med hits, og er en festlig og farverig hyldest til landets bedst sælgende popgruppe.

Hvad er godt?
Først og fremmest er der tryk på hele vejen igennem. Der bliver virkelig spændt op til fest i det gamle gasværk fra første minut og både Shu-Bi-Dua begyndere og inkarnerede fans af “Shubberne” vil være fremragende underholdt. Både de meget veludførte sange, og selve fortællingen om Mick sørger for at holde publikums koncentration grundigt fast under langt det meste af forestillingen. Og netop kombinationen af sangene og historien er meget veludført, hvilket skaber en god dynaMick gennem hele aftenen og derfor giver musikken rent faktisk mening, fordi man har ikke bare skulle finde sange hurtigst muligt og så presset historien nedover.

Ligeledes er scenografien gennemført og fungerer under sangene som en eksplosion af farver og godt humør. Det er i høj grad er baseret på videoprojektioner, og sætter med en knivskarp timing kulisserne for Micks færd gennem verden, der tager os med på værtshus, hjem til hans mor og på date med Sille. Alt sammen i selskab med hans fantasivenner Carlos og Molly.

Tilbage er der at sige, at forestillingen er en uomtvistelig hyldest til Shu-Bi-Dua, og den formår med masser af gode sange, flyvende kiks og sympatiske karakterer at give publikum en særdeles festlig omgang “knald i låget”.

Hvad er mindre godt?
Der er ikke mange fingre at sætte på denne forestilling, men det undrer dog lidt, at det var birollerne som Micks mor og Far, der var aftenens bedste sangere i stedet for hovedrollerne der havde en tendens til at blive lidt nasale. Derudover havde vi begge følelsen af, at handlingen trak lidt ud i anden akt, der havde lidt svært ved at få ordentlig flyvehøjde.

Studerende og fattig? Sådan gør du:
Den billigste billet koster dig en hund, men så sidder du også helt ude på fløjen, men du kan stadig få en glimrende aften – i denne priskategori er der ikke mulighed for hverken ungdoms- eller studierabat. En lidt bedre placering kan anskaffes for 295, hvis man er under 25, eller 320 med studierabat.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s