Anmeldelse: Savage Rose – En Sang For Livet

Teatret ved Sorte Hest
Spilleperiode: 9/11-21/11 2015

★★★★★

En sang for livet handler om en gruppe mennesker, hvis største og inderligste ønske er at skabe verdensfred, men for at gøre det, skal man lære at forstå den verden, vi lever i. Det er en forestilling om kærlighed og lidelse.

Gennem ti af The Savage Roses største og meste elskede sange, tages publikum på en eventyrlig rejse hos det lille teater ved Sorte Hest. Det er ikke altid lige nemt at forstå handlingen i En Sang For Livet, men hold nu op, hvor er det godt. Den lille gruppe performere synger fænomenalt, og de får flere gangene hårene til at rejse sig over alt på kroppen.
Der er ikke meget skuespil i det korte stykke, men man mærker at performernes sjæl ligger i denne fremførelse, de vrider sig rundt i gardinerne og går fysisk i krampe, mens de synger om kærlighed, om utroskab, om forskellighed og om livet i sig selv.

Scenografien er minimal, på scenen står kun fire instrumenter, og fra væggene falder store tunge stofgardiner Det er såmænd det eneste, indtil performerne indtager scenen fra bagerst i lokalet. Mere behøves der ikke, for at få os ind i det musikalske univers.

Stykket slutter, hvor det starter; med en sang for livet. For gennem musik og sang kan og vil vi leve, elske og skabe verdensfred. Der var ikke et eneste øjeblik, hvor jeg ikke så flere i publikum gynge smilende frem og tilbage eller tørre en tåre af kinden.
Jeg var især imponeret over den dygtige Sara Ullner, som med den smukkeste og kraftigste stemme, til tider med en harmonika i hånden, gang på gang fylder rummet, sammen med den unge musiker Laurits Emanuel!
En sang for livet spiller kun præcis små 60 minutter, men på denne korte tid formår stykket at skabe et tankevækkende spil med enorm styrke og råhed. Det er dramatisk, intimt og fuldstændigt vidunderligt.

Stykket er særdeles anbefalelsesværdigt, ikke kun til Savage Roses egen fanskare, men også til folk der, som jeg selv, ikke har den store kendskab til deres danske udgivelser. For denne forestilling ønsker endnu engang at aktualisere The Savage Roses smukke musik, og det gør den gennem den nye danske generation af unge performere. Jeg er imponeret!

Hør anmeldelsen her:

Studerende og fattig? Sådan gør du: 

Det er et meget lille teater, hvorfor de bagerste rækker stadig giver et udemærket udsyn. Hvis du er under 25 år kan du få billetter til 75,- og kan de samle 6 venner kan i få billetter til 45,- stykket.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s