Anmeldelse: Ordblindt

HAUT, Huset-KBH
Spilleperiode: 12/2-2015 – 15/2-2015

★★★★

OrdBlindt er en teaterkoncert med ord. En koncert, men så alligevel ikke. En digtoplæsning, men så alligevel ikke. Hvad OrdBlindt helt præcist er, er svært at sige. Vi, publikum, træder ind i et stort lokale; sorte gulve, vægge og loft, der stykket igennem fungerer som en tavle, hvorpå diverse temaer og udråb nedskrives. Allerede inden forestillingen går i gang, står forestillingens syv performere klar på scenen: fem musikanter og to skuespillere. Snart starter musikken og forestillingen går i gang. Det er performance-teater, så det vil noget – en fysisk krævende forestilling med dans, klatring på stole og sang uden nogen umiddelbar kronologi. Den ene skuespiller danser, synger og taler sin vej gennem forestillingen, mens den anden fremsiger diverse digte, og sammen får de stykket til at gå op i en højere enhed i en kulmination af alle tænkelige kunstarter. OrdBlindt forsøger, i en form for samtale med publikum, at fortælle os, at det er i orden til tider at være ensom, selvom man er omgivet af en masse mennesker, og at det altid skal gøre lidt ondt, før noget kan blive godt. Forestillingens budskab går dog ikke rent ind. Man går ikke fra salen med følelsen af, at man pludselig har et helt nyt syn på sig selv og sine omgivelser. Det er dog et besøg værd, især hvis man er interesseret i at prøve en ny og spændende form for teater, som sjældent bliver givet den opmærksomhed, det fortjener.

Du kan høre radioanmeldelsen fra programmet d. 16/2 her:

Studerende og fattig? Sådan gør du:

HAUTs billetter kan fås til 70 kr. for studerende og 100 kr. for voksne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s