Anmeldelse: Lebbe Love

Teatret ved Sorte Hest
Spilleperiode: 21/10 – 7/11 2015

★★★★

Er lesbisk kærlighed lige så besværlig som ’straight’-kærlighed? Er lesbiske almindelige mennesker? Og hvorfor orker LEBBE LOVE bare ikke at være lesbisk i dag? Lige så forvirret og uvenlig verden synes på en regnvåd efterårsaften i oktober, lige så relevant, lun og karismatisk er LEBBE LOVE.

Stykket varer godt en time, og intimiteten er i højsædet på det lille teater i hjertet af København. Rammen er foyeren; vi er stimlet sammen ved små cafeborde. Roen sænker sig og LEBBE LOVE træder ind. Hun går igennem rummet og smider de fyldte tasker ved et cafébord. Hun orker ikke at være lesbisk, ikke i dag.

Lykke Scheuers hjertelige fortolkning af Abelone Koppels LEBBE LOVE tager afsæt i de mange problematikker, det har at være lesbisk i Danmark anno 2015. Lige fra hate-crimes over navngivningen af kønsorganerne til den (ALT!) for store kærlighed – til en anden kvinde! En kærlighed som den stereotype familie ikke helt forstår.

Stykket består af små montager af overvejelser om det lesbiske liv, der krydres med små sange af Lisbeth Rysgaard. Disse sange er dog en af stykkets få skavanker. De virker desværre lidt pubertære, og de tager desværre fokus væk fra Lykke Scheuers mere rå og direkte portrættering af storby-lebben.

Lykke Scheuer bruger bevidst hele rummet og bevæger sig, med stor elegance, rundt imellem publikum. Intimiteten mellem hende og publikum fremhæver tydeligt den relevans seksualproblematikken har – selv i 2015. Spartansk hopper hun også op på borde og sofarygge, tilsyneladende uden nogen egentlig grund.

LEBBE LOVE er udmærket klar over at vi, publikum, sidder og kigger på hende. Følger hvert et skridt. Hun spørger publikum. Rør ved publikum. Både fysisk og psykisk. Intimsfæren bliver hurtigt massakreret af den direkte, næsten aggressive, monolog, der flot veksler mellem humor, alvor og alt der imellem. Stykket ånder særligt i de humoristiske afdelinger, hvor Lykke Scheuers talent skinner igennem. Særligt i sidste del af stykket, hvor der bl.a. inviteres til fællessang. Publikum – den blandede skare, der deltog i premieren, forlader opløftet Teatret ved Sorte Hest med stof til eftertanke.

LEBBE LOVE er et yderst vedkommende og seriøst bud på en moderne samtidsfortælling om det ’at være lesbisk’. En stærkt spillende Lykke Scheuer, der virkelig puster liv ind i en noget pubertær tekst og den lesbiske sårbarhed fremstår krystalklart for det meget uhomogene publikum. Kronen på værket er selskabssangen fra familien, der synges i fællesskab og på mange niveauer indrammer hele essensen i stykket; den tragikomiske misforståelse af familien, den fine parallel mellem fortid og nutid og ikke mindst intimiteten, som er LEBBE LOVE’s drivekraft.

Hør anmeldelsen her:

Studerende og fattig? Sådan gør du: 

Det er et meget lille teater, hvorfor de bagerste rækker stadig giver et udemærket udsyn. Hvis du er under 25 år kan du få billetter til 75,- og kan de samle 6 venner kan i få billetter til 45,- stykket.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s