Anmeldelse: Heksejagt

Skuespilhuset, Store Scene – Det Kongelige Teater
Spilleperiode: 04/03-2015 – 14/5-2015

★★★★★

Heksejagt er en klassisk forestilling af Arthur Miller, der spiller på Skuespilhusets store scene. Den er baseret på en autentisk historie, hvor 19 mænd og kvinder i 1662 blev dømt og hængt i Massachussets. Det er en skræmmende og medrivende fortælling, og den fremføres på fornemmeste vis af Det Kongelige Teater.

Det er en total intens oplevelse at overvære Heksejagt. Allerede fra første skrækindjagende skrig farer salen sammen, og adrenalinen pumper gennem kroppen. Og det er som om, den ikke forlader kroppen igen, så revet med bliver man. Flere gange undervejs farer publikum sammen i chok og overraskelse, og man holdes som publikum konstant fanget i den uhyggelige fortællings greb. Forestillingen byder på en stjernerække af skuespillere, hvis skuespil er i absolut topklasse. Særligt Helle Fagralid og Olaf Johannessen er hamrende intense og troværdige hele vejen igennem og formår at få publikum helt derud, hvor vi næsten glemmer, at det ”bare” er skuespil. Også Rasmus Bjerg fortjener applaus; det er som om, at han altid kæmper for at skulle bevise, at han udover at være en dygtig og anerkendt komiker også kan spille store, alvorlige roller. I dette tilfælde skildrer han den interessante karakter Pastor John Hale meget overbevisende, og hans talent kan man umuligt være i tvivl om.

Scenografien er også værd at nævne. Den er holdt i det minimalistiske, men kommer alligevel til at fremstå ligeså storslået og gennemført som den samlede oplevelse af stykket. Som en nærmest indbygget del af scenografien står musiker og komponist Daniel Murena, der stykket igennem krydrer oplevelsen med sprøde toner.

Forestillingen er unik i dens måde at udnytte hele rummet på og inddrage publikum i fortællingen. For selv om historien udspiller sig for mange 100 år siden, er moralen stadig yderst aktuel. Og dette gøres især tydeligt, da der pludselig sættes lys på publikum, som agerer tavse medlemmer i retssal, der ikke bryder ind over for uretfærdighederne, de er vidne til. Referencen til de udfordringer, som vores samfund også stilles over for i dag, står pludselig lysende klar, og det får de små nakkehår til at rejse sig!

Heksejagt er underholdning i form af alvor og nærvær, når det er er allerbedst! Det er skræmmende. Skræmmende godt.

Hør radioanmeldelsen af forestillingen her:

STUDERENDE OG FATTIG? SÅDAN GØR DU:

På Det Kongelige gives der klækkelige rabatter, hvis man er under 25 år. Man kan faktisk få billetter for så lidt som 48 kroner! Du kan med andre ord roligt købe lidt bedre pladser uden at blive fuldstændig ruineret. De bedste pladser kan fås for 198kroner!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s